top of page
  • Youtube
  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn
lines black_edited.png

ole vip ja nappaa uusimmat brändivinkit suoraan sähköpostiisi!

kohtaamisiin! xx HUGS - Laura

Logo_horizontal_black_edited_edited_edited_edited.png

GOES SOCIAL

lines_edited_edited_edited_edited.jpg
Search

Yrittäjän kalenteri täyttyy helposti jokaiselle tunnille - ympärivuorokautisestikin (jota en tietenkään yrittäjän oman jaksamisen ja henkisen kapasiteetin kannalta suosittele). Siltikään aikaresurssia ei liiemmin tunnu riittävän yrityksen tunnettuuden, orgaanisen kasvun, kuten ei myöskään asiakaskokemuksen kannalta olennaisiin myynnin edistämisen toimenpiteisiin. Yksi tällainen, johon useasti törmään, ja joka usein laahaa yrityksen kasvun jaloissa on totta, edelleenkin sen tunnetusta potentiaalistaan huolimatta, sosiaalisen median mainonta.


Sosiaalisen median rooli asiakkaan ja brändin vuorovaikutuksen mahdollistajana onkin nykypäivänä suurelle osalle yrityksistä kriittinen. Ja vaikka yritykseltä löytyisikin sometili tai tilejä, ei niissä välttämättä olla aktiivisia tai vastaavasti sosiaalisen median strategia uupuu tai sitä ei ole tehty ollenkaan. Miten sosiaalista mediaa ja sillä saavutettavia tuloksia voidaan tällöin seurata, mitata ja tarvittaessa myös muuttaa suuntaa, mikäli markkinoinnin fokus ja tavoite puuttuu?


SOME = ASIAKKAAN JA BRÄNDIN VUOROVAIKUTUKSEN MAHDOLLISTAJA.

Bränditutkimukset osoittavat todellisen brändin arvon rakentuvan vuorovaikutuksessa yrityksen ja asiakkaan välillä (ks. kriittinen palvelulogiikka), joka on samalla asiakkaan kokemus yrityksestä ja sen tuomasta arvosta asiakkaalle - toisin sanoen, kokeeko asiakas, että hänen tarpeensa kuultiin ja niihin vastattiin odotusten mukaan ja mahdollisesti myös lisäarvoa tuottamalla. Sosiaalinen media tukee brändin arvon rakentumista ja on siihen tarkoitukseen nähden yritykselle jopa edullinen ja monipuolinen vaihtoehto. Miten voi olla, että silti sen potentiaali jää monilta käyttämättä? Sosiaalisella medialla voidaan toki myös ostaa monenlaista sisältönäkyvyyttä, mutta merkittävää on myös siellä tapahtuvalla orgaanisen näkyvyyden kasvattamisella. No, mitä hyötyä orgaanisella somella sitten on yritykselle?


3 X M I K S I ?


// OSA ORGAANISTA KASVUA, joka taas parantaa yrityksen löydettävyyttä, lisää brändin uskottavuutta ja sitouttaa asiakkaita.


\\ LÖYDÄ & AKTIVOI, lisää bränditietoisuutta löytämällä ja aktivoimalla potentiaalisia ostajia alueella sekä kannustaa vierailemaan yrityksessä paikanpäällä ja/tai verkkosivuilla.


Kiinnitä tässä kohtaa huomiosi yrittäjänä tai somevastaavana siihen, miten ohjaat ja tuet liidiäsi parhaalla mahdollisella orgaanisella tavalla tekemään yrityksen tavoitteisiin nähden oikeita päätöksiä.

// LUO LISÄARVOA, jolla osoitat asiakkaillesi olevasi kiinnostunut heistä esimerkiksi tarjoamalla informaatiota sekä osallistumalla ja aktivoimalla keskusteluun. Tällä on suuri merkitys asiakkaan sitouttamiseen suhteessa brändiin, mutta myös ansaittuun medianäkyvyyteen. Tulen puhumaan tästä omana teemanaan vielä myöhemmin.


Harmillisen vähän kaikissa yrityksissä on kuitenkaan mahdollisuutta panostaa sosiaaliseen median markkinointiin sen potentiaalista ja mittavan arvokkaista brändihyödyistä huolimatta. Saatavilla on kuitenkin sosiaalisen median piinkovia asiantuntijoita, jotka tietävät sosiaalisen median salat ja ovat valmiina tarjoamaan käyttöösi tätä spesifiä osaamista. Sosiaalisen median markkinoinnin ulkoistaminen on järkevää, mikäli yrityksen sisältä ei liikene ketään, jolla olisi mahdollisuus siihen paneutumiseen - ja kun sanon näin, tarkoitan todella, että sosiaalisen median strategian olemassa ololle on omat painavat syynsä. Välillä ulkoistaminen kannattaa ei pelkästään aikaresurssien vuoksi, vaan myös tehokkuus ja kustannussyistä.


Kysy lisää sosiaalisen median markkinointiin tarjoamistamme eri vaihtoehdoista ja tutustu referensseihin täältä.


Somenostetta kesää kohti!


xx Laura

luova yrittäjä, lastenkirjailija-runoilija & kuvittaja, markkinoinnin KTM

#somemarkkinointi


 
 
 

bottom of page